foto galerie a karte vegaoyan a

Siste nytt fra verdensarvarbeidet

Tips oss gjerne om du har nyheter som er aktuelle å legge inn på disse sidene til:
post@verdensarvvega.no

Miniputt verdensarv på skolen

Gir 100.000,- til Vega skole
Stiftelsen Vegaøyan Verdensarv fikk sparebankens Samfunnspris for arbeidet med kulturbasert næringsutvikling.

En forutsetning for å kunne motta prisen er at den skal gis videre til et samfunnsnyttig formål. Og det var et enstemmig og samstemt styre som gjerne ville bidra med de 100 000 kronene til bygging av ny lekeplass ved Vega skole.

Den nye lekeplassen skal nemlig utformes som Vegaøyan verdensarvområde med de kjente fiske- og dunværene og med Steinan fyr ytterst ute. Også Ylvingen skal være med. På mandag var det grunnsteinsnedleggelse for den nye lekeplassen nettopp ved det som skal bli Tyskhåjen i Ylvingen.

Universell utforming
I vinter sendte skolen søknad til Nordland fylkeskommune for å få laget ny lekeplass som en pilotlekeplass for å teste ut universell utforming, dvs tilrettelegging for at alle skal kunne bruke lekeplassen - uansett funksjonsnivå. Vega skole fikk gjennomslag for søknaden og på mandag møtte Eivind Mathisen, leder av rådet for likestilling av funksjonshemmede, på skolen for å overrekke 50 000 kr som et bidrag fra rådet. Ifølge Vega kommunes ordfører André Møller skal kommunen i tillegg bidra med 1,2 mill. Dermed er det klart for å kunne starte med første del av arbeidet på lekeplassen.

Lokal tilhørighet
Styret i Stiftelsen ser lekeplassen som en svært god mulighet til å gjøre verdensarven kjent for barn og unge på skolen og en flott måte å skape tilhørighet til verdensarven. Fra Stiftelsen vil det derfor også videre framover være en prioritert oppgave å bidra i arbeidet med å utvikle lekeplassen