bildegalleri b kart vegaoyan b

Sommeropplevelser for barn og unge

Stiftelsen Vegaøyan Verdensarv har laget interaktive natur- og kulturstier til vanns, til lands og på internett. Først ut var stien i vannet som ble åpnet sommeren 2014 med eventyreren Lars Monsen som snorklipper. Nettsidene med interaktive løsninger ble lansert høsten 2014, mens stien på land var klar i 2016 i form av appen Oppdrag Vega.

Stiftelsen Vegaøyan Verdensarv har laget et unikt formidlingsprosjekt der vår verdensarv står i fokus. Vegas natur- og kulturarv kan oppleves på en ny måte gjennom aktiv deltakelse med oppgaver, konkurranser og funderinger via et nettverk av interaktive stier. Ideen er basert på tre deler: en sti på land, en sti under vann og en sti på internett. Alle kobles sammen for en rikere opplevelse; til en helhet som vi planlegger å prøve ut som første sted i et pilotprosjekt - også i global sammenheng. Den besøkende får følge en animert figur, Tangloppa Tom, både i felt og på internett. Ved utvalgte stasjoner hjelper man figuren til å løse et mysterium/utfordring. Som verdensarvreisende får man naturligvis et eget pass, med stempel for løste mysterier. Den som løser fordypningsoppgavene, blir Vegaøyans verdensarvambassadør!

I prosjektet samarbeider profesjonelle fagfolk med barn og unge. Eventyret skal skapes, ikke bare med målgruppen i fokus, men også i en prosess sammen med dem. Å oppleve verdensarven skal være en rettighet for alle, og ikke begrenses av fysisk kapasitet eller geografisk avstand. Eventyr er til for alle!

Foto: Rita Johansen

Ferdsel på naturens premisser

Vis miljøhensyn og vær forsiktig ved bruk av åpen ild.