bildegalleri b kart vegaoyan b

Siste nytt fra verdensarvarbeidet

Tips oss gjerne om du har nyheter som er aktuelle å legge inn på disse sidene til:
post@verdensarvvega.no

Feiret Barnas Turlag nr 200 og Verdensarvens Dag

Barnas Turlag på Vega var så heldige å bli turlag nr 200 og det ble feiret lørdag 23. april med unger og foreldre, generalsekretær Nils Øveraas i Den Norske Turistforening og mange flere. Og da ble også Verdensarvens Dag feiret!

 iben ved ehuset web

At Vega har fått Barnas Turlag nr 200 må selvsagt feires! Og når det også er Verdensarvens Dag, passet det veldig godt å feire begge deler. Så dermed gikk turen til Hysvær for å hjelpe fuglevokterne Snefrid og Øystein med å lage reir til ærfuglene før sesongen starter i mai.

Ungene i barnehagen på Vega har forberedt seg lenge på turen og har laget et eget hus til Dolly, kjæresten til Donald Duck. Det var full båt med store og små som dro til Hysvær for å gjøre alt klappet og klart i huset. Ungene fikk lære å lage reir av tang, både til Dolly og ærfuglene i Hysvær. Egentlig kan alle ærfugler som vil, få bo i Dolly-huset. Men i august kommer jo Donald Duck til Vega, så akkurat da håper de at Dolly kan bo der og ønske Donald velkommen til Vegaøyan!

På turen til Hysvær øvet ungene og foreldrene på en helt ny sang som Marit, en av lederne i Barnas Turlag, har laget til denne spesielle dagen. Veldig fin og veldig flinke sangere! Alle sang den enda en gang på Gåkkå Mathus der Øystein hadde laget kjempegod kjøttsuppe. På Gåkkå var det flere som holdt tale til ære for Barnas Turlag og verdensarven. Barnas Turlag fikk også pengegaver fra Vega kommune og Stiftelsen Vegaøyan Verdensarv så de kan dra på mange flere turer både med båt og buss!

Verdensarven er jo noe som alle må passe på og da ble det også en veldig fin bursdagsgave til verdensarven at mange unger var ute og hjalp til med å lage reir til ærfuglene. Så det håper vi kan bli en tradisjon for Barnas Turlag!

 

Foto: Rita Johansen