bildegalleri b kart vegaoyan b

Siste nytt fra verdensarvarbeidet

Tips oss gjerne om du har nyheter som er aktuelle å legge inn på disse sidene til:
post@verdensarvvega.no

Takk for godt samarbeid

vegakalender

Fra fuglevoktere til grunneiere og bønder, frivillige, lag, foreninger og instanser som bedrifter og skoler i regionen. Unge som gamle, lokale og tilreisende; Vegaøyan har mange som bryr seg og vil bidra. Og det er verdensarven både avhengig av og vi glade for.
Noen steder ble landskap tatt vare på og tradisjoner opprettholdt før verdensarvstatusen. Enda flere har kommet til. Siden oppstarten av verdensarvarbeidet er det en utrolig positiv utvikling, med flere fuglevoktere, nye øyer med slått og beiting, og andre som ser muligheter for å skape framtidig næring.
Verdensarvsenteret vil være en ny mulighet. I utviklingen av senterets innhold har vi siden i fjor høst hatt arbeidsverksteder og åpne møter der en rekke lag, foreninger og mange enkeltpersoner har bidratt.
Vi vil også gjerne fortsette samarbeidet framover. Fra januar kan dere møte opp til en prat i 1.etasje på "Gammelskolen" på Gladstad. Hver fredag inviterer vi til prat og informasjon om arbeidet med senteret. Har dere gode ideer? Velkommen skal dere være!

Les mer om Stiftelsens aktiviteter i 2016

Tegningen er fra bordkalenderen som Stiftelsen Vegaøyan Verdensarv har fått laget for 2017. Tim Britton har stått for de fantastiske tegningene fra Vegaøyans natur- og kulturarv og er hentet fra filmen "Vega - a fantastic tale!". Den kan ses på www.verdensvega.no.

Guide på verdensarvutstillingen

Er du utadvendt og glad i folk, flink i språk og interessert i å formidle hvorfor Vegaøyan har fått verdensarv? Da er du rette person for jobben som guide på verdensarvutstillingen på Vega. Søknadsfrist 22. april.

Les mer …

Anbefaler ikke havbruk i verdensarvområdet

Firmaet Sweco som fikk i oppdrag av Stiftelsen Vegaøyan Verdensarv å utrede grensen mellom bevaring og havbruk i Vegaøyan verdensarvområde anbefaler at det ikke skal tillates oppdrett i verdensarvområdet. Ordfører André Møller som også er styreleder i Stiftelsen Vegaøyan Verdensarv, avviser rapporten og mener at Sweco ikke har besvart oppdraget. Les Swecorapporten og notat fra ordfører André Møller

Les mer …

Formidlingsleder for Vega Verdensarvsenter

Til å lede formidlingsarbeidet i Vega Verdensarvsenter søker vi etter en kreativ person som brenner for verdensarven, med god kommunikasjonsevne og som liker å samarbeide og inkludere andre i senterets arbeid. Søknadsfrist 1. oktober 2016.

Les mer …

Blogger om verdensarvsenteret

Emergence Projects er nå i gang med å lage et forslag til hvordan verdensarven kan formidles og fortelles om i det nye verdensarvsenteret som planlegges på Vega. De vil gjerne ha historier og tips fra lokalsamfunnet til arbeidet.

Les mer …

Utarbeiding av kommunikasjonsstrategi for verdensarven

Frist for innlevering av tilbud er 15. august

Stiftelsen Vegaøyan Verdensarv innbyr til konkurranse med kjøp etter forhandlinger i forbindelse med utarbeiding av kommunikasjonsstrategi for verdensarven, formidlingskonsept for verdensarvsenteret og ledelse av en lokal forankringsprosess. Leverandører kan levere tilbud på hele eller enkelte deler av kommunikasjonsstrategien.

Kommunikasjonsstrategien omfatter:
1.    Utvikling av kommunikasjons- og formidlingskonsept for verdensarvsenteret med basis i autorisasjonsordning for verdensarvsenter og aktivitetsbasert opplevelsesdesign.
2.    Utvikling av en kommunikasjonsstrategi med handlingsplan for hvordan verdensarven skal kommuniseres som merkevare i inn- og utland gjennom aktiviteter og opplevelser, på nett og i sosiale medier.
3.    Ledelse av en lokal forankringsprosess for verdensarvsenterets innhold og formidling. Prosessen har også som mål å bidra til lokal verdiskaping gjennom inngåelse av samarbeidsavtaler og partnerskap mellom verdensarvsenteret og lag, foreninger og lokalt næringsliv.

Oppdragstekst fås ved henvendelse til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.eller lastes ned fra lenken nedenfor: